فلافل و تاریخچهی آن
فلافل یک “فست فود” محبوب خاورمیانه ای است که از مخلوطی از نخود گیاهان تازه و ادویه جات تهیه می شود که به شکل یک پت یا توپ کوچک در می آیند. گمان میرود که فلافل از مصر سرچشمه گرفته است زیرا مسیحیان قبطی به دنبال جایگزینی دلچسب برای گوشت در طول فصول طولانی روزهداری میگشتند، که نهایت فلافل به یک غذای گیاهی محبوب در مصر و در سراسر خاورمیانه تبدیل شده.
فلافل همچنان غذای روزانه مردم در مصر است و تقریباً در هر محله می توانید آن را از دست فروشان خیابانی بخرید .در مصر اغلب به شکل ساندویچ با سس فراوان ، تاهینی( ارده) و مقدار زیادی سالاد مدیترانه ای، همراه با تکه هایی از بادمجان بوداده یا سرخ شده سرو می شود.
این غذای گیاهی با مواد ساده و روزمره درست میشود و باور نمیکنید چقدر آسان است. مواد عالی کلید اصلی فلافل عالی هستند، بنابراین حتما ادویه های باکیفیت مانند زیره و گشنیز را برای مخلوط فلافل خود خریداری کنید.
مهمترین ویژگی دستور غذا
اگر به دنبال بهترین بافت و طعم هستید، باید فلافل را با نخود خشک آماده. بسیاری از دستور العمل های فلافل از کنسرو نخود استفاده می کنند که اصل نیستند و باعث می شوند که فلافل ها در روغن داغ متلاشی شوند.
نخود فلافل سرشار از انرژی گیاهی و پروتئین است که احساس سیری را در شما ایجاد می کند.
همچنین برای آماده کردن فلافل از ترکیب عالی ادویه جات ؛ زیره ، گشنیز ، و مقداری گیاهان تازه استفاده می شود تا طعم اصیل فلافل را به آنها بدهد.
بهترین مذیت این فست فد این است که می توانید فلافل های نپخته را برای استفاده بعدی فریز کنید.
مواد اصلی
نخود خشک از مصرف کنسرو نخود اجتناب کنید! نخود خشک (که به مدت 24 ساعت در آب خیسانده شده است) ماده مهمی است که به فلافل شما قوام و طعم مناسبی می دهد.
گیاهان تازه جعفری تازه، گشنیز و شوید کلید اصلی این دستور غذای معتبر هستند.
پیاز معمولا از پیاز زرد استفاده می شود، اما پیاز سفید یا قرمز نیز قابل استفاده است.
سیر برای بهترین طعم، از حبه های سیر تازه استفاده کنید.
نمک و فلفل به میزان دلخواه.
ادویه ها زیره، گشنیز و کمی فلفل هندی. این سه ادویه، همراه با گیاهان تازه، طعم اصیل به فلافل می دهد.
بیکینگ پودر این همان چیزی است که به فلافل بافتی مطبوع و کرکی می دهد (بسیاری از دستور العمل ها از این کار صرف نظر می کنند و باعث می شود فلافل خیلی متراکم شود.)
دانه های کنجد اختیاری هستند، اما برخی آجیل اضافه شده را دوست دارند.
طرز تهیه فلافل: مرحله به مرحله
- نخود را به مدت 24 ساعت خیس کنید. آنها را در آب فراوان بریزید و جوش شیرین را اضافه کنید تا در حین خیساندن نرم شوند. اندازه نخود با خیس خوردن حداقل دو برابر می شود. خیلی خوب آبکش کنید
2.مخلوط درست کنید. نخود، سبزی های تازه (جعفری، گشنیز و شوید)، سیر، پیاز و ادویه جات ترشی جات را به غذاساز اضافه کنید تا مخلوط کاملاً آسیاب شود.
3.در یخچال قرار دهید (مهم) مخلوط فلافل را به ظرفی منتقل کنید، روی آن را بپوشانید و حداقل 1 ساعت یا یک شب در یخچال قرار دهید. مخلوط سرد شده بهتر در کنار هم قرار می گیرد و شکل گیری فلافل ها را آسان تر می کند.
4.پته یا توپ درست کنید. وقتی مخلوط فلافل سرد شد، بیکینگ پودر و دانه های کنجد برشته شده را هم اضافه کنید، سپس توپ های فلافل را به اندازه توپ گلف بردارید و به شکل توپ یا پتی درآورید (اگر مسیر پتک ها را می روید، آنها را زیاد صاف نکنید، در این صورت وقتی پخته میشوند هنوز خوب و پفدار هستند.)
- سرخ کنید. سرخ کردن روش سنتی پخت فلافل است که معتبرترین و بهترین نتیجه را به همراه دارد. روغن را متوسط رو به بالا گرم کنید (روغن شما باید به اندازه کافی داغ باشد در حدود 375 درجه فارنهایت، اما نه آنقدر داغ که باعث از هم پاشیدن فلافل شود.)
فلافل ها را با احتیاط داخل روغن بریزید و با قاشق سوراخ دار به مدت 3 الی 5 دقیقه تفت دهید تا بیرون آن قهوه ای متوسط شود.
نکته: همیشه بهتر است ابتدا یک فلافل را سرخ کنید تا مطمئن شوید دمای روغن برای سرخ کردن فلافل ها مناسب است.
فلافل را می توانید برای صبحانه، ناهار یا شام سرو کنید! بیشتر مصریها و دیگران در سراسر خاورمیانه روز خود را با فلافل شروع میکنند، درست مانند بسیاری از مردم اینجا در ایران که فلافل را در وعده های اصلی سرو می کنند.
نکات مهم
همیشه از نخود خشک استفاده کنید. نخود خشک به طور طبیعی نشاسته ای است و به شکل گیری فلافل شما کمک می کند.
مخلوط فلافل را خنک کنید مخلوط فلافل را یک شب قبل درست کنید و یک شب خنک کنید.
بیکینگ پود اضافه کنید بیکینگ پودر کمک می کند تا فلافل پف دار باشد.
در روغن جوشان سرخ کنید برای فلافل کاملا ترد، متاسفانه بهترین گزینه سرخ کردنی است.
فلافل بعد از پخته شدن باید از بیرون ترد و قهوه ای روشن و داخلش پف دار و زرد روشن باشد.
نحوه سرو فلافل
سبک خاورمیانه در خیابانهای خاورمیانه، فلافل معمولاً داغ با مقدار زیادی سس سرو میشود .
به عنوان ساندویچ برای تهیه یک ساندویچ فلافل متوسط، از نان باگت استفاده کنید داخل آنها فلافل بریزید، با سس بپوشانید و سبزی های تازه مانند کاهو و کلم، گوجه فرنگی تازه خرد شده و خیارشور را اضافه کنید.
روی میز برانچ فلافل خود را با مجموعه ای از سبزیجات تازه، پنیر و ذرت آماده سرو کنید
همراه با سالادها فلافل را در کنار بشقاب های کوچک مانند بادمجان سرخ شده با الهام از غذاهای ترکی ، سالاد تبولی یا سالاد باله سرو کنید.
غوطه ور اگر می خواهید فلافل خود را غوطه ور کنید، حتما هوموس خامه ای کلاسیک یا بابا گانوش( بابا غنوج ) را امتحان کنید!